Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Irma har længe været et velkendt syn i madspildsappen Too Good To Go. Nu slutter discountkæden fakta sig også til i det første landsdækkende Coop-samarbejde.

Dermed er det fra i dag muligt at købe lykkeposer med overskudsvarer i samtlige landets fakta-butikker. Coops nye kæde, Coop 365, vil også snart være at finde i appen.

D. 29. september - på Danmarks internationale madspildsdag - skrev 27 danske virksomheder under på, at de vil halvere deres madspild inden 2030. En af dem var dagligvarekoncernen Coop, som har arbejdet målrettet på at bekæmpe madspild siden 2013. Og nu bliver endnu et initiativ realiseret.

Fra og med i dag vil samtlige 340 fakta-butikker tilbyde lykkeposer med overskudsvarer via madspildsappen Too Good To Go. Der vil blive udbudt to forskellige typer lykkeposer inden for kategorierne ‘dagligvarer’ og ‘frugt og grønt’. Poserne vil indeholde varer, som f.eks. nærmer sig bedst før-datoen, har beskadiget emballage eller som af anden årsag ikke kan sælges, men sagtens spises.

Poserne vil koste 29 kr. og indeholde varer for en værdi af ca. 90 kr.

Coop var den første dagligvarekoncern, der sluttede sig til Too Good To Go. En række af Coops butikker har derfor været tilgængelige i appen længe. fakta bliver imidlertid den første Coop-kæde, der indgår landsdækkende samarbejde med madspildsappen.

Initiativet er blevet iværksat efter en test i udvalgte fakta-butikker, som i følge faktas kædedirektør, John Hornbech Christensen, har været en stor succes:

“I fakta har vi forpligtet os til at halvere vores madspild inden 2030, og det skal samarbejdet med Too Good To Go hjælpe os med. Fjorten af vores butikker har allerede testet konceptet, og det blev taget rigtigt god imod af både kunder og medarbejdere. Så jeg har høje forventninger til, at vi sammen kan indfri ambitionerne.”

Samarbejdet med Too Good To Go betyder, at ca. 900 Coop-butikker nu er at finde i appen. En udvikling, som begejstrer Too Good To Go’s landechef, Heidi Boye:

“Coop har bakket op om vores kamp mod madspild helt fra den spæde start, og vi har generelt meget stor respekt for den indsats, de har ydet indtil nu. Med faktas tilslutning kommer vi op på en volumen, som virkelig kan mærkes, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at Coop og fakta går forrest som de gode eksempler.”

Coops nye kæde, Coop 365, er også i fuld gang med at rulle Too Good To Go-konceptet ud. Her vil butikkerne slutte sig til løbende med start mandag.

Fakta om madspild

I Danmark spildes årligt over 700.000 tons fødevarer, der kunne have været spist.

I Danmark menes mellem 8 og 10 procent af CO2-udledningen at kunne henføres til madspild.

Ifølge FN’s verdensmål 12.3 skal der ske en halvering af madspildet på forbruger- og detailniveau inden 2030.

På Danmarks internationale madspildsdag skrev 27 virksomheder - herunder Coop - under på, at de vil bidrage til at indfri verdensmål 12.3 ved at halvere deres madspild inden 2030.


For yderligere information:

Tanja Møller Andersen, PR-ansvarlig for Too Good To Go, 8177 3718, presse@toogoodtogo.dk

John Hornbech Christensen, kædedirektør for fakta, 5221 3521, John.Hornbech.Christensen@fakta.dk

Om Too Good To Go

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret I 2016, og de nu over 27 mio. brugere har siden da reddet mere end 49 mio. måltider, hvilket svarer til over 122.000 ton sparet CO2. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv.

I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. supermarkeder, restauranter, caféer og bagerier.

Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild. Virksomheden har bl.a. lanceret en uddannelsesportal om madspild og ansat en uddannelsesansvarlig, der skal turnere landets skoler tyndt for at oplyse om madspild.