Irma har indgået en aftale med organisationen JunkFood, der skal give hjemløse i København et dagligt måltid mad af god kvalitet.

Irma har indgået en aftale med organisationen JunkFood, der skal give hjemløse i København et dagligt måltid mad af god kvalitet.

Bag JunkFood står køkkenchef og medejer af den to-stjernede Michelin-restaurant Alchemist, Rasmus Munk.

Samarbejdet skal på kort sigt føre til disse konkrete ting:

  • Irma skal sammen med Irma-leverandører og Coop.dk Mad donere overskudsvarer, som JunkFood kan tilberede måltider ud af.
  • JunkFood skal producere varer, skabt af overskudvarer, som kan sælges i Irmas butikker.
  • Crowdfunding af julemiddag for hjemløse.

”I Irma er vi meget stolte over at indgå i dette projekt sammen med Rasmus Munk. For på denne måde kan vi bidrage til, at medborgere i vores eget område, det centrale København, får en hårdt tiltrængt hjælp. Samtidig gør vi op med madspild, så varer, der ellers risikerede at blive smidt ud, bliver forvandlet til sunde og velsmagende måltider,” siger konceptchef Trine Meyer, Irma.

Rasmus Munk siger om samarbejdet med Irma:

”Jeg ser mange spændende muligheder i samarbejdet med Irma, og jeg er meget glad over, at de vil bakke op om vores vision om at sørge for et varmt måltid mad om dagen til gadens folk. Takket være Irmas distributionskanaler og organisation får vi en unik mulighed afor også at arbejde med en anden af mine hjertesager, nemlig madspild, som vi også sætter meget fokus på i restauranten.”

På længere sigt er visionen, at samarbejdet skal udvikles så det kan give unge, der har brug for en frisk start, mulighed for at komme i en form for jobtræning hos JunkFood og Irma. Skabelsen af en JunkFood-restaurant med god mad skabt af varer, der ellers er i risiko for at blive kasseret, ligger også som en mulig fremtidsplan.

Yderligere information:

Konceptchef Trine Meyer, Irma, 5221 3516, trine.meyer@irma.dk

Leder af JunkFood Jeanette K. Duus jkd@junkfood.dk