Mens knap 15 procent af alle fødevarer, som sælges i supermarkeder i Danmark, er økologiske, så er andelen næsten tre gange så høj online.

En ny opgørelse fra Coop.dk MAD over salget i 2020, viser, at 42 procent af alle de solgte fødevarer her var økologiske.

”Der er tre væsentlige grunde til, at så stor en del af vores varer er økologiske,” siger kommerciel direktør i Coop.dk MAD, Lars Rasmussen.

”1. Priserne er meget konkurrencedygtige. Seneste pristjek gennemført af Tænk, marts 2021, viser således at Coop.dk MAD’s priser er faldet med 13% og klart er det billigste online supermarked på økologi.

  1. Udvalget er meget stort. Hos os har kunderne op til 10 gange så mange økologiske varer at vælge i mellem i forhold til en discountbutik.
  2. Vores kunder bor i høj grad i områder, hvor man er særligt interesseret i økologi,” siger Lars Rasmussen.

I 2020 mere end fordoblede Coop.dk MAD den samlede omsætning. I januar i år satte stigningen rekord igen med et salg som var 400 procent højere end i januar 2020.

Danmark er det land i verden, hvor økologisalget udgør den højeste andel af fødevareforbruget, nemlig ca. 15 procent. Coops CSR-chef Thomas Roland kalder tallene for økologi-andelen meget bemærkelsesværdige:

”I vores fysiske butikker i områder med det højeste økologiforbrug – indre København, Århus midtby – har vi en andel omkring 30 procent. Så at opnå over 40 procent andel på landsplan, det er aldrig set før,” siger Thomas Roland.

Coop.dk MAD leverer dagligvarer direkte til døren over hele Danmark. Det gør man dels fra en central terminal i Vallensbæk ved København, dels decentralt fra ca. 80 lokale Kvickly-varehuse og SuperBrugsen-butikker.

Kunderne har omkring 2000 forskellige økologiske varer at vælge imellem på Coop.dk MAD, herunder hele Änglamark-serie, som kun kan købes hos Coop.

Yderligere information:

Kommerciel direktør Lars Rasmussen, 5221 3510

CSR-chef i Coop, Thomas Roland, 3091 9242