Sammen med lokale ildsjæle fra foreningen Stop Spild Lokalt vil Kvickly og SuperBrugsen i over 80 byer donere julemad om aftenen den 23. december.

Omkring 15.000 familier over hele Danmark kan få hjælp til en bedre jul. Sammen med lokale ildsjæle fra foreningen Stop Spild Lokalt vil Kvickly og SuperBrugsen i over 80 byer donere julemad om aftenen den 23. december.

Det er fødevarer, der ikke er blevet solgt inden lukketid, som typisk er kl. 21, og som er for gamle, når butikkerne igen åbner den 27. december.

Sidste år var der premiere på samarbejdet med Stop Spild Lokalt og Coop. Det resulterede i en donation på ca. 80 tons mad lillejuleaften, som op mod 14.000 husstande fik gavn af.

”Vi arbejder hele tiden på at nedsætte vores madspild og blive bedre til at forudse danskernes indkøbsadfærd – også i julen. Men vi ved, at vi aldrig står med helt tomme hylder ved lukketid. Så er vi glade for, at vi kan hjælpe nogen, der trænger til en håndsrækning, på denne måde,” siger kædedirektør Jesper K. Andersen, SuperBrugsen.

Foreningen Stop Spild Lokalt er stiftet for to år siden af den dengang kun 17-årige Rasmus Erichsen. Da han sidste år indgik aftalen med Coop, havde han organiseret 2100 frivillige over hele landet. De afhentede varerne i Kvickly og SuperBrugsen lige efter lukketid 23. december og stod så for udlevering, som foregår fra lokale steder. Foreningen annoncerer lokalt, hvor dette foregår.

”Vi har frivillige over hele landet, der vælger at bruge deres lillejuleaften på at hjælpe andre. Da jeg startede Stop Spild Lokalt var det fordi jeg oplevede, at mange mennesker ikke har penge nok til mad i hverdagen. Og i juletiden er det bare endnu vigtigere at hjælpe, så meget vi kan, fordi der netop er rigtig mange, som ikke har mad på bordet eller gaver under træet juleaften,” siger Rasmus Erichsen, der selv afhenter mad I SuperBrugsen i Korsør lillejuleaften, som senere deles ud ved ”Oasen”, hvor Stop Spild Lokalt holder til.

”Stop Spild Lokalt er en god samarbejdspartner for os, når det gælder donation af mad. Det at de er så bredt tilstede over hele landet gør, at vi kan støtte lokalt i de områder, hvor vi har butikker. Det betyder meget for os, at støtte de nærmiljøer, vi er en del af. Samtidig undgår vi at køre langt rundt med varerne og belaste klimaet,” siger Signe D. Frese, der er CSR-direktør i Coop.

Udover Kvickly og SuperBrugsen deltager nogle af de butikker i Irma og Fakta, som ikke holder åbent i juledagene, også.

Yderligere information:

Signe D. Frese, CSR-direktør i Coop, 3091 9246 / Signe.frese@coop.dk

Rasmus Erichsen, 7113 0540 / stopspildlokalt@gmail.com

Fakta:

Både Kvickly’er, SuperBrugser samt de Irma og Fakta-butikker, der holder helligdagslukket, donerer i år mad til Stop Spild Lokalt. Maden hentes af frivillige, der derefter gennemgår maden og udleverer den på lokale udleveringssteder.

For information om uddelingssteder samt behov for frivillige, gå ind på Stop Spild Lokalt på Facebook.
Stop Spild Lokalt er til stede i 104 byer fordelt over hele landet.

Tal for 2017:

  • 14.000 mennesker modtog mad fra Coops butikker lillejuleaften
  • 80 tons mad blev doneret
  • Over 130 Coop-butikker medvirkede
  • 2100 frivillige fra Stop Spild Lokalt var involveret