Coop vil i fremtiden i højere grad eje de ejendomme, hvorfra man driver sine butikker. Derfor har koncernen i 2019 og 2020 investeret over 1,5 milliard kr. i ejendomme.

Det seneste køb er Nørrebro Holding af 2019 ApS, der bl.a. omfatter ejendomskomplekset Nørrebrogade 155-159 i København, som man har købt for godt 300 millioner kr., og hvor det er tanken at udvikle en endnu bedre butik for kunderne.

Derudover har Coop i løbet af i år købt et større tocifret antal butiksejendomme over hele landet.

I 2019 købte Coop den markante ejendom på Fyn, hvor fra man driver Odense Distributionscenter, for over en halv milliard kr.

”Vi vil gerne eje de ejendomme, der er vitale for vores infrastruktur. Og vi mener, at retail og real estate er tæt forbundet. Derfor vil vi på langt sigt og under de rette markedsvilkår købe nye ejendomme, hvorfra vi selv driver butikker,” siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

Flere andre større ejendomshandler ventes at falde på plads inden for de kommende måneder.

”Vi har en forholdsvis stor pipeline af projekter, som vi venter, vil resultere i en række køb i 2021. Og vi er også i højere grad på udkig efter helt nye projekter, end vi tidligere har været,” siger ejendomschef Flemming Møller Hansen, Coop Ejendomme.

I 2022 begynder byggeriet af det største ejendomsprojekt, nemlig etablering af Coop Byen, en ny bæredygtig bydel for foreningsliv og fællesskab, hvor der skal bygges boliger med plads til 4.500 indbyggere og ny SuperBrugsen. Coop Byen er placeret ved Coops hovedsæde i Albertslund.

Yderligere information: Ejendomschef Flemming Møller Hansen, 6038 1241