Coop kan nu annoncere købet af det første areal, som skal blive til den første af 10 folkeskove.

Det sker på dagen for grundlæggelsen af brugsforeningsbevægelsen i Danmark for 154 år siden.

I alt har Coop sammen med Hedeselskabet købt 113 hektar. Det ligger ved Idomlund lige udenfor Holstebro i et meget naturskønt område.

”Formålet med skovprojektet er kernen af Coop: At styrke fællesskabet og skabe mere bæredygtighed i Danmark,” siger adm. direktør Peter Høgsted, Coop.

Medlemmer af Coop, borgere og foreninger i omegnen inviteres til at være med til at udvikle skoven. For udover at sikre biodiversitet og CO2 binding, skal skoven også kunne anvendes til mange rekreative formål - hvilke i høj grad bliver op til danskerne.

”Vi er rigtig glade for, at Coop har valgt at deres første Folkeskov skal placeres i Holstebro Kommune, og vi glæder os til at se udviklingen af området til gavn for alle vores borgere, naturen og klimaet,” siger borgmester i Holstebro, H.C. Østerby.

Visionen er at der over de kommende 10 år skal etableres i alt 10 skove forskellige steder i landet med et samlet areal på 1000 hektar, svarende til størrelsen på Dyrehaven, hvis danskerne har lyst til at være med.

Formålet med projektet er bl.a.:

At opfylde vores mål om at være klimapositive i 2030

At bidrage til øget biodiversitet i Danmark

At opfylde vores mål om at gøre noget for de næste generationer

At styrke det lokale liv med rekreative arealer for danskere

Projekt Folkeskov sker som led i Coops CSR-strategi frem mod 2025, som hedder ”Tid til at handle” og bygger på FN’s verdensmål.

I slutningen 2019 lancerede Coop den første del af CSR-strategien: En klima-plan, der forpligter Coop til at reducere CO2-udledningen fra egen drift med 75 procent i 2025, samt at Coop bliver klimapositiv i 2030. For at nå dette mål er det nødvendigt at plante skov.

Den første skov i Idomlund vil blive indviet med en folkefest i skolernes efterårsferie, hvor Coop inviterer til at opstarte skovplantningen.

Man kan følge Coops ansvarlighedsarbejde over de kommende år på https://ansvarlighed.coop.dk/hjertesager/klima/coops-folkeskove/

Yderligere information:

CSR-direktør Signe D. Frese, 3091 9246 /signe.frese@coop.dk