For at bidrage til en bæredygtig produktion af soja, vil Coop Danmark fremover øge andelen af ansvarlig soja i sine egne varemærker.

Det sker med en ny handlingsplan, der omfatter disse produktkrav:

Direkte soja (ingrediens) og indirekte soja (foder) i fødevarer i alle Coops egne varemærker skal være enten 3. parts certificeret eller dens oprindelse skal være godkendt og geografisk verificeret af Coop Gruppen.

Kravet gælder:

1. Varer hvor soja er den karakteristiske ingrediens, for eksempel sojasauce varer der indeholder 5 % eller mere soja som ingrediens

2. Varer der indeholder mere end 50 % animalsk(e) ingrediens(er), hvor soja er blevet brugt som foder. Det inkluderer mejeri, æg, kød, fisk og skaldyr.

Coop accepterer RTRS, Proterra, Donau Soja eller tilsvarende 3. parts certificeringer. Kravet vil blive revideret hvert 2. år, hvor det vil blive undersøgt, om kravet kan skærpes

”Det er et vigtigt og stort skridt i retning mod en mere bæredygtig verden. Det sikrer, at den soja, som vi importerer i vores varer, er produceret ansvarligt og ikke bidrager til afskovning,” siger CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese.

Coop er sammen med Dansk Initiativ for Etisk Handel en del af Dansk Alliance for Ansvarlig Soja, hvor andre virksomheder også fremlægger deres handlingsplaner for, hvordan de vil bidrage til, at Danmark kun importerer soja, der er produceret ansvarligt.

”Det er glædeligt, at andre aktører også gør en indsats, fordi det er vanskeligt at stå alene med, da der er tale om global produktion,” siger Signe D. Frese.

De skærpede krav om ansvarlig soja i alle koncernens egne varer er en del af Coops CSR-plan, ”Tid til at handle.”

Yderligere information:

CSR-direktør Signe D. Frese, 3091 9246