Med bage-eksperten Micki Cheng i spidsen går Coops prisbelønnede, digitale madunivers til børn, GoCook, live på Facebook hver uge.

Den direkte madlavnings-livestream er en håndsrækning til madkundskabslærernes fjernundervisning og ikke mindst til de mange forældre, som har brug for gode, lærerige aktiviteter til børnene, mens vi skal holde os hjemme.

"Når vi fysisk skal være hver for sig, er det en unik mulighed, at vi alligevel via livestreaming kan mødes i køkkenet og lave mad sammen. Det er et socialt og godt pusterum for børnene i denne tid, hvor de samtidig kan lære noget," siger projektchef Bente Svane Nielsen.

Coops reklamefrie madlavningsunivers for børn - GoCook - byder i forvejen på et hav af børnevenlige opskrifter samt små metode-videoer og inspirationsfilm, der f.eks. lærer børnene, hvordan man skærer et løg, former en kanelsneglestjerne eller steger en hel kylling. GoCook har de sidste uger mærket et stigende behov – ja, nærmest en desperation - fra både lærere og forældre for noget ekstra, og heraf opstod det nye initiativ med faste livesendinger på GoCooks Facebook-kanal, for at imødekomme det ønske.

Hvor og hvornår

GoCook sender live kokkeskole med fælles madlavning hver tirsdag og torsdag, kl. 12.00 på Facebook-siden ’GoCook by Coop’ så længe skolerne er lukket ned. Den live kokkeskole sender også i påsken på de nævnte dage. Man skal simpelthen bare tage sin computer, tablet eller smartphone med i køkkenet, og være klar med ingredienser til dagens opskrift kl. 12.00.

"Netop nu har familierne tid til at tage børnene med i køkkenet. Vi har siden skolelukningen set en stigning på mere end 30% i antallet af brugere på hjemmesiden gocook.dk og den prisbelønnede GoCook-app. Når børnene laver GoCook-retterne live sammen med Micki, har de desuden mulighed for at stille spørgsmål undervejs og vise, hvad de selv laver. Så på trods af omstændighederne kan vi allerede nu se, at det godt kan lade sig gøre at være sammen hver for sig. Dermed kan vi fortsætte vores mission om, at skabe en generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre," slutter projektchef Bente Svane Nielsen.

Fakta:

Hjemmesiden gocook.dk og den særligt udviklede GoCook-app indeholder mere end 500 børnevenlige trin-for-trin opskrifter. Hjemmesiden havde i 2019 godt 300.000 unikke brugere, mens GoCook-app’en have 25.000 unikke brugere.

GoCook-app’en har netop vundet prisen som bedste digitale kokkeskole i Danmark til Food Generation Award-show.

GoCooks Facebook-side bliver fulgt af godt 12.000 børnefamilier.

GoCook sender live kokkeskole med fælles madlavning tirsdage og torsdage kl. 12.00 på deres Facebook-side ’GoCook by Coop’ så længe skolerne er lukkede ned. Påsken undtaget. GoCooks Facebook-side bliver fulgt af godt 12.000 børnefamilier.

99% af de lærere, der bruger GoCook, vurderede i efteråret 2019 GoCook som troværdig leverandør i skolerne. Mere end 150.000 skolebørn fra mere end 80% af alle grundskoler er med i GoCook hvert år.

Yderligere information:

Projektchef for GoCook, Bente Svane Nielsen, 3091 9274, bente.svane.nielsen@coop.dk