Alle danske dagligvarebutikker har de seneste dage taget en lang række tiltag, der minimerer risikoen for, at corona-virus breder sig under danskernes indkøbsture.

Konklusionen fra alle aktører efter den første periode er, at tiltagene virker.

Det er den samlede melding fra Salling Group, Coop, Dagrofa, Rema 1000, Lidl, Aldi, 7-Eleven, Circle K, Q8, Løvbjerg, ABC Lavpris og De Samvirkende Købmænd i øvrigt, der for første gang har sat sig sammen for at sikre den bredest gennemførsel af tiltag, der skal reducere risikoen mest muligt.

Blandt de tiltag, der er gennemført eller ved at blive implementeret:

Skilte i alle butikker med regler og råd om korrekt adfærd i butikkerne
Afstandsmarkører i gulvet, der sikrer, at kunderne holder afstand, specielt ved kassen 
Etablering af plexiglas ved kasselinien, for at skabe afstand mellem kunder og medarbejdere
Informationskampagner på alle medieplatforme: Dagbladsannoncer, kampagner på alle sociale medier og i interne kommunikationskanaler
Erfaringen fra samtlige aktører er, at kunderne i den grad har forstået budskabet. De holder afstand og optræder meget hensynsfuldt i butikkerne. Omsætningen, der de seneste dage er tilbage på helt normalt niveau, er blevet spredt ud over hele dagen i større omfang end tidligere, så der er færre kunder på samme tid i forhold til normalt.

Men det er stadig afgørende, at alle sørger for at holde afstand og følge myndighedernes retningslinjer. Derfor vil alle kæder intensivere deres informationsindsats, lokalt og landsdækkende, de kommende dage for at sikre, at den positive adfærd i butikkerne fastholdes. Her opfordres kunderne til fortsat at følge de gode råd, eksempelvis: Husk at sprede indkøb over dagen, kom kun en, når man handler, vask hænder/sprit af inden og følg myndighedernes anbefalinger.

Yderligere information:

Salling Group: Pressechef Kasper Reggelsen, 8778 5002

Coop: Informationsdirektør Jens Juul Nielsen, 5159 4468

Dagrofa: Kommunikationsdirektør Mariam Skovfoged, 7233 2323

Rema 1000: Kommunikationschef Jonas Schrøder, 2164 0770

De Samvirkende Købmænd: Adm. direktør John Wagner, 2023 2616

Lidl: Kommunikationschef Morten Vestberg, 7635 0168

Aldi: PR- og Kommunikationschef, Kristian Jessen, 20762385