Danmarks hurtigst voksende kæde på økologi-salg er nu fakta.

Siden 2015 har kæden øget sin økologiandel fra 5,8 til 12,6 procent, og den udvikling fortsætter med uformindsket styrke.

I år passerer omsætningen for første gang en milliard kr.

Det er baggrunden for, at fakta som den første landsdækkende kæde udsender en tilbudsavis udelukkende med økologiske varer i uge 41.

”Forklaringen er først og fremmest, at fakta har forstærket indsatsen på økologi ved at udvide udvalget og dernæst styrke markedsføringen. Alene i løbet af de seneste 12 måneder har vi øget antallet af forskellige økologiske varer med ca. 50 procent,” siger kædedirektør John Hornbech Christensen, fakta.

Den helt store vækst-motor er faktas egen serie af økologiske varer 365 Økologi, som er økologi i høj kvalitet til lav pris.

”Vi oplever lige nu en selvforstærkende udvikling: Salget vokser, hvilket gør det muligt at udvide udvalget og forstærke markedsføringen, som vi gør i den kommende uge. Større udvalg og øget markedsføring skaber større salg. Derfor forventer vi, at den eksplosive vækst fortsætter i de kommende år, hvor vi vil fortsætte med at udvide med nye økologiske varer,” siger John Hornbech Christensen.

Den første tilbudsavis udelukkende med økologi gælder fra 10. til 16. oktober.

I de efterfølgende uger udsender fakta et helt hæfte med mere økologi og med masser af opskrifter, som dels fås sammen med ugebladene Alt for Damerne og Femina, dels i butikkerne.

Se hvordan økologien har udviklet sig i Danmark fra 2014 til i dag https://www.madometer.dk/ecomap

Yderligere information:

Kædedirektør John Hornbech Christensen, fakta, 5221 3521

CSR-chef Thomas Roland, Coop, 3091 9242