Coop skiller nu FDB Møbler ud som et selvstændigt aktieselskab. Formålet er bl.a. at styrke virksomhedens position i udlandet.

Efter flere års voldsom ekspansion med salg af klassiske og bæredygtige møbler og boligudstyr i Danmark, gør FDB Møbler klar til en ny epoke. Som selvstændigt aktieselskab skal virksomheden mangedoble sin eksport.

”Strategien er, at de kommende års vækst skal komme i udlandet. Målet er, at ca. halvdelen af vores omsætning skal komme fra eksport om fem år. I dag er den andel under 10 procent. Med FDB Møbler i et selskab reducerer vi kompleksiteten og kan bedre tilpasse os de internationale kunders behov,” siger adm. direktør Ole Kiel, FDB Møbler A/S.

Siden FDB Møbler vendte tilbage i 2013, er mærket vokset voldsomt. FDB Møbler bliver solgt online på Coop.dk Shopping, hos Danmarks førende design- og bolighuse samt gennem 9 selvstændige butikker i Lyngby, Roskilde, Aarhus, Odense, Aalborg, Gilleleje, Strib på Fyn – og to i centrum i København: Trommesalen og St. Kongensgade.

”Vi ønsker at være Danmarks mest ansvarlige møbelmærke. Så selv om vi bliver mere løsrevet fra Coop formelt, så bærer vi værdierne videre. I en tid hvor forbrugerne vender sig mod køb-og-smid-væk-kulturen, mærker vi en stærkt stigende interesse for det, vi står for: Klassisk design og bæredygtighed. Det gælder også i stigende grad i udlandet, hvor vi nu er på de to største webshops i Tyskland og til næste år deltager på Europas største møbel- og designmesse, IMM i Köln, for første gang,” siger Ole Kiel.

FDB Møbler skiller sig ud på markedet på tre områder:

  • De ikoniske design-klassikere fra bl.a. Børge Mogensen, Jørgen Bækmark og Mogens Koch.
  • Nye designs i tidens trend inden for både møbler og boligtilhør, skabt af nogle af nutidens bedste danske designere og arkitekter.
  • Krav til bæredygtig produktion, dokumenteret af officielle certificeringsordninger, primært FSC og Svanen.

Som bestyrelsesformand for FDB Møbler A/S er koncerndirektør i Coop, Jan Madsen, udpeget.

Yderligere information:

Adm. direktør Ole Kiel, FDB Møbler A/S, 5159 2942

Ole.kiel@fdbmobler.dk