DANSK HR tildeler i år HR-prisen til Coops HR-direktør Jens Romundstad.

HR-direktør i COOP, Jens Romundstad: Jeg insisterer på at arbejde med mening

Organisationer i dag er nødt til både at evne og turde at være aktivistiske, tænke ansvarligt og lave løsninger og modeller, der ikke stopper ved deres egen rulleport. At arbejde med bæredygtighed bør være en integreret del af forretningsmodellen og må ikke handle om at score billige branding-point, mener Jens Romundstad, HR-direktør i COOP Danmark A/S. I stedet skal man være modig nok til at se, hvad der er af muligheder for at skabe gensidig værdi mellem organisation og samfund, mellem forretning og mennesker. I år modtager han HR-prisen uddelt af DANSK HR for sin ekstraordinære indsats og sit innovative syn på HR.

”Coop er det sted, hvor jeg kan arbejde med mit WHY, nemlig at skabe mening i en professionel kontekst. Jeg insisterer på at arbejde med mening! Det er helt afgørende,” siger Jens Romundstad.

”Jeg ser det som værende min nøglefunktion at styrke den organisatoriske handlekraft, og mere end noget andet stræber jeg efter at blive opfattet som en troværdig aktivist. Min troværdighed kommer fra en ledererfaring og en forretningsforståelse sammenholdt med en HR-forståelse, der gør, at jeg insisterer på, at organisationen skal tænkes ind i de kommercielle strategier.”

Jens Romundstad har været med til at skabe resultater, der ikke er til at overse, bl.a. i forhold til at etablere et rummelighedssyn, som har understøttet en mere bæredygtig tilgang til ledelse.

“Coop er nået rigtig langt i forhold til at få øje på sig selv som system. Vi gentænker f.eks. de traditionelle måder at styre projekter til i stedet at arbejde i markedsorienterede øko-systemer, og vi har trænet evnen til at stille kraftfulde spørgsmål. Hvis vi ved, at vi har vedvarende udfordringer med at løfte en bestemt opgave, hvordan kan vi så skabe en bæredygtig løsning? Det er en enorm styrke, og jeg oplever, at flere og flere er kompetente i og trygge ved at tage et endnu større ansvar på tværs af organisationen.“

Noget af det, Coop er lykkes med, er at træne de muskler, der kan løfte og etablere gensidige muligheder for at skabe værdifulde resultater. Det mener Jens Romundstad, at danske virksomheder kunne blive meget bedre til, hvis de var modige nok til at lære af hinanden. Udfordringen er dog, at også bæredygtighedsinitiativer er et konkurrencepunkt for virksomhederne.

”Problemet er, at den måde, vi konkurrerer på, spænder ben for, at vi kan lære af hinanden. Det er ærgerligt. Som konkurrenter er vi på en rejse sammen. Vi skal ikke se samarbejder som noget, hvor vi holder op med at konkurrere med hinanden, men i stedet som noget, hvor vi i fællesskab bevæger os til noget bedre. Jeg ser kæmpe potentialer i modige branchesamarbejder.”

Der er ingen tvivl om, at Jens Romundstad har været med til at styrke COOP ved at lade det ydre brand informere, hvad der skal arbejdes med på indersiden af organisationen. Hjørneflagene er dermed sat for det, der nødvendigvis er HR’s rolle i COOP.

“Coop er et cooperativ. Vi er aktivistiske, vi er ansvarlige. Og vi skal tænke i samarbejde både internt og eksternt, så vi af alle aktører opleves som sådan. Vi skaber resultater, fordi linjeledelsen ser meningen med at arbejde, som vi gør. Jeg kan ikke skabe den organisatoriske handlekraft alene, men jeg tror på, at man skal gøre alt, hvad man kan for at løse udfordringer i stedet for at affinde sig med dem,” siger Jens Romundstad.

Begrundelsen for tildelingen af HR-prisen 2020

HR-direktør Jens Romundstad fra COOP modtager i år HR-prisen for hans helt unikke og yderst prisværdige indsats på HR-området, og især hans fokus på personer, som står i randzonen, og ikke altid passer ind i de traditionelle stillingsmodeller, som hovedparten af vores virksomheder arbejder ud fra. Jens Romundstad taler om, at vi skal skabe mere rummelig ledelse, som skal være synlig i organisations strategi, og endelig skal den kunne bestå trykprøven og vise sin reelle værdi i ledelsesformen og -kommunikationen og ikke mindst helt ud igennem alle organisationsniveauerne.

Jens Romundstad har som HR-direktør i COOP arbejdet med at udbrede og implementere disse værdier, og vist synlige og gennemarbejdede resultater, som kun kan opnås, når personen har et stort holistisk HR-syn og en vedvarende indre styrke til at drive processerne frem til de bedst mulige menneskelige resultater.

Kontakt:

  • Kim Staack Nielsen, formand, DANSK HR, 86 21 61 11 eller ksn@danskhr.dk
  • Marie Korsgaard, Communication Manager, DANSK HR, 86 21 61 11 eller mko@danskhr.dk

Om HR-prisen

  • HR-prisen uddeles af DANSK HR en gang om året.
  • HR-prisen uddeles til en person/virksomhed, som inden for HR har gjort, tilført, iværksat eller udvist en helt særlig indsats, som har medført synligheden af HR-aktiviteten på højt professionelt niveau, og hvor investeringen i HR-aktiviteten har vist synlige resultater.
  • I år uddeler DANSK HR HR-prisen for 24. gang.

Om DANSK HR

  • DANSK HR er Danmarks største professionelle, uafhængige, netværksbaserede HR-organisation. I mere 25 år har DANSK HR været Danmarks stærkeste HR-netværk og videncenter.
  • DANSK HR's formål er at varetage interesserne for danske HR-chefer og andre HR-ansvarlige fra både den private og offentlige sektor samt andre personer, som arbejder med HR-området.
  • DANSK HR’s kerneområder i forhold til medlemmerne er at understøtte det arbejde, som HR udfører gennem formidling af HR-viden, HR-netværk og HR-rådgivning.
  • Medlemmerne er fordelt på mere end 40% af alle danske HR-afdelinger.