Jacob Elsborg, salgsdirektør i Irma, er udnævnt til ny administrerende direktør for African Coffee Roasters, som er Coop Danmarks kaffevirksomhed i Kenya.

Coop etablerede i 2016 African Coffee Roasters med det formål at skaffe bedre kaffe til de danske forbrugere og for at sikre en fair betaling til de afrikanske producenter.

”Virksomheden er inde i en god udvikling. Og tiden er nu kommet til at tage den til det næste niveau med større salg, både i Coop og til vores internationale kunder,” siger bestyrelsesformand, Lasse Bolander, African Coffee Roasters og Coop.

Jacob Elsborg, 43 år, har en lang karriere i Irma og Coop. Han begyndte i 1996 i frugt & grønt på butiksgulvet i Kvickly, og har trin for trin arbejdet sig op. I 2001 kom han til Irma som projektleder og har haft en række forskellige positioner, og siden 2016 har han været salgsdirektør for kæden.

Udover at levere kaffe til Coop under blandt andet Cirkel Kaffe navnet, så står African Coffee Roasters bag det internationale kaffe-mærke The Big Five. Det er en serie af højkvalitetskaffe, produceret af de fem procent bedste bønner fra de fem førende kaffeproducerende lande i Afrika: Kenya, Etiopien, Uganda, Rwanda og Demokratiske Republik Congo. Udvælgelsen af bønnerne foretaget af Stephen Vick, der er anerkendt som en af verdens førende kaffe-eksperter, medlem af bestyrelsen i SCAAs bæredygtighedsråd og dommer i internationale kaffe-smagninger.

The Big Five sælges foreløbig bl.a. i Skandinavien, Holland og flere afrikanske lande. Ambitionen er at gøre det til et internationalt kaffebrand, kendt for den bedste kvalitet og stærkeste ansvarlighedsprofil.

”Jeg glæder mig meget til opgaven. Forretningsmæssigt er der fantastiske udviklingsmuligheder for virksomheden, og privat bliver det et eventyr for min familie og mig,” siger Jacob Elsborg.

Han begynder i det nye job 1. august.