De københavnske forbrugere vil i stigende grad have stadig mere specielle fødevarer. Det mærker man i Irmas 68 supermarkeder i Storkøbenhavn.

Derfor intensiverer kæden nu jagten på nye, små producenter af kvalitetsføde- og drikkevarer.

For at komme i kontakt med nye producenter holder Irma 29. september en såkaldt pitch i Staldkøkkenet i Kødbyen i København. Her inviteres små iværksættere til at blive en del af Irma TænkSmåt.

De første producenter har allerede tilmeldt sig. Det er: Super Good & Co., Nordic Snails og Mosi.

De kommer alle fra de acceleratorforløb Greater Copenhagen Food Startup tilbyder iværksættere. Dem har Irma samarbejdet med i 2 år – hvilket har resulteret i at flere små iværksættere allerede nu er i fast sortiment hos Irma.

”De moderne forbrugere i storbyerne efterspørger mere unikke produkter. For Irma er strategien, at kunderne skal opleve, at vi er først med det nyeste. Engang handlede det om at få franske delikatesser først til Danmark. Nu handler det i højere grad om at få nye danske varer fra helt små producenter på hylderne,” siger Trine Meyer, Projektchef for Newbizz i Irma.

Nogle af de nye, der de seneste år har fået chancen for at teste deres varer af i Irma, er nu fast i sortimentet og har dermed fået deres kommercielle gennembrud. Det er er Vera Mexicana, Planteslagterne og Copenhagen Winery.

I Greater Copenhagen Food Startup ser man samarbejdet med Irma som vigtig for udviklingen af fremtidens fødevarer:

”Startup-programmets mission er netop at få flere madiværksættere til at lykkes, og her kan samarbejdet med Irma være afgørende. Det giver mulighed for at få markedstestet produkterne over for nysgerrige og kritiske kunder, så nye, spændende madvarer derefter forhåbentlig kan få fast plads på hylderne. Vi glæder os til endnu en pitch,” siger forretningsudvikler og projektleder Anne Neerup Handlos, Greater Copenhagen Food Startup.

For at pitche den 29. september skal producenter kontakte Anne N. Handlos på ah@ehhs.dk. 10 iværksættere skal pitche denne gang og 5 udvælges til testforløb i Irma. Irma og Greater Copenhagen Food Startup gentager pitch-arrangementet flere gange næste år.

Yderligere information:

Projektchef Trine Meyer, Irma, 5221 3516, trine.meyer@irma.dk

Forretningsudvikler & projektleder Anne Neerup Handlos, Copenhagen Business Hub 3010 8081, ah@ehhs.dk

Fakta om Greater Copenhagen Food Startup:
Greater Copenhagen Food Startup er et samarbejde mellem Copenhagen Business Hub, CPH Food Space, Københavns Kommune og Smag på Nordsjælland. Målet er simpelt: at få flere madiværksættere til at lykkes og vokse. Projektet løber til og med 2021. Programmet er finansieret af EUs Social Fond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse