Om tre uger kan Irma som det første supermarked i Skandinavien sælge friske grøntsager, der er dyrket i selve butikken.

Det er er resultat af en aftale, som kæden har indgået med den tyske specialist i såkaldt vertical farming, Infarm. Vertical farming er afgrøder, der dyrkes i skabe under kontrollerede forhold.

Infarm står bag et banebrydende koncept, der gør, at man kan dyrke krydderurter – og andre bladgrønsager – i specielle skabe, uden brug af syntetiske pesticider, med lille vandforbrug og minimal transport.

”Det er fremtidens måde at dyrke grøntsager på. Med dette samarbejde forener vi Irmas mål om at fremme de mest bæredygtige produktionsformer, og den bedst mulige smagskvalitet. Samtidig styrker vi vores samarbejde med iværksættere, som kan give vores kunder fremtidens fødevarer,” siger direktør Søren Steffensen, Irma.

Adm. direktør Erez Galonska, der er en af de tre grundlæggere af Infarm:

“Vi ønsker at gøre bæredygtig, frisk og levende produktion tilgængelig på den daglige indkøbstur for mennesker i byer overalt. Og vi er glade for at være partner med Irma i vores revolution, først med Københavns forbrugere og madelskere, og i fremtiden alle i Danmark, som er bevidste om bedre mad og en bedre fremtid”

Irma ønsker med samarbejdet med Infarm, at bringe produktionen så tæt på forbrugeren som muligt, så der spares transport, madspild reduceres - fordi dyrkning tilpasses efterspørgsel i den enkelte butik - og smagen bevares optimalt.

Det tager cirka tre uger fra krydderurterne plantes til de klar til salg. Irma forventer, at have de første varer klar til salg i Irma på Østerport i slutningen af november.

Infarm er grundlagt i Berlin i 2013. De er nu Tyskland, Frankrig, Luxembourg, Schweiz og åbnede i den første butik hos Marks & Spencer i London i september.

Yderligere information:

Direktør Søren Steffensen, Irma, 5221 2801