Lørdag den 24. april 2021 blev der afholdt landsrådsmøde i Coop og valg til Coop ambas bestyrelse. Der var kamp om de to bestyrelsesposter blandt syv kandidater. Det endte med valg til Jette Rosenberg og Nicolai Houe.

Valget til Coop ambas bestyrelse blev afgjort på landsrådsmødet 24. april 2021.

Syv kandidater stillede op til bestyrelsesvalget, hvor to pladser skulle besættes. Forud for landsrådsmødet blev der afholdt et digitalt valgmøde, hvor kandidaterne kunne præsentere deres kandidatur og besvare spørgsmål fra landsrådet.

”Det er dejligt at se, at der igen er så mange stærke kandidater til bestyrelsesvalget i Coop. Jeg glæder mig til samarbejdet med de nye bestyrelsesmedlemmer om at udvikle Coop,” siger formand for Coop Lasse Bolander.

De to valgte medlemmer af Coop ambas bestyrelse er følgende:

Jette Rosenberg er 48 år og har siden 2015 været medlem af bestyrelsen for Brugsforeningen for Middelfart og Omegn og blev i 2020 valgt til formand for brugsforeningen. Hun er afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse og har siden 2005 engageret sig i bestyrelsesarbejde i både den finansielle sektor og i medlemsejede foreninger.

Nicolai Houe er 45 år og er medlem af bestyrelsen i Kvickly Bruuns Galleri i Aarhus og har siden 2012 været valgt til Coop ambas bestyrelse. Han er konsulent, iværksætter og ejer virksomheden HOUE Consult, hvor han udvikler forretning indenfor kompetenceudvikling, facilitering af oplevelser og beskæftiger sig med FoodTech.

Nicolai Houe er genvalgt, og Jette Rosenberg erstatter Bjarne Dybdahl Andersen, der valgte ikke at genopstille. Bestyrelsesmedlemmerne vælges for tre år ad gangen.

Formand Lasse Bolander og medarbejderrepræsentant Birgitte Hesselbjerg var også på valg i 2021. Begge blev genvalgt ved fredsvalg.

Landsrådsmødet blev styret fra Coops servicekontor i Albertslund og med 126 landsrådsmedlemmer fra hele landet, som var med hjemmefra.

Fakta om Coop ambas bestyrelse

Coop amba er betegnelsen for den demokratiske andelsforening, som 1,9 millioner danskere er medlemmer og ejere af. Bestyrelsen i Coop amba består af ti Coop-medlemmer. Det er Coop ambas bestyrelse, der udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest. Bestyrelsen træffer bl.a. beslutning om køb og salg af virksomheder, Coops strategi, handlingsplaner og medlemsvilkår. Det er Coops øverste myndighed, landsrådet, der består af engagerede danskere fra hele landet, som vælger medlemmerne af Coop ambas bestyrelse.

Find mere information om de syv opstillede kandidater på:
https://coopforum.dk/om-foreningen/coop-ambas-bestyrelse/valg-til-coop-ambas-bestyrelse-2021/

Fakta om Coop

Coop er Danmarks største andelsbaserede detailvirksomhed med 1,9 mio. medlemmer. Foreningen Coop amba ejer Coop Bank, Coop Invest og Coop Danmark med de tilhørende kæder SuperBrugsen, Kvickly, Dagli’Brugsen, fakta, Coop365 og Irma. Brugsbevægelsen og dermed Coop blev etableret i 1866 og er siden da vokset støt.

I Coop er der i dag over 500 lokale bestyrelser med ca. 3.700 medlemsvalgte, som driver det lokale engagement om Coops mærkesager. Alle Coop-medlemmer har mulighed for at stille op til de lokale bestyrelser og gøre en forskel for deres lokalområde og butik.

Find mere information om medlemsengagement og demokrati i Coop på:  https://forening.coop.dk/

Yderligere information:

Kommunikationskonsulent i Coop amba June Risum Scheibel, june.scheibel@coop.dk, mob. 2253 6875