De to online-virksomheder inden for dagligvarer direkte til døren, Coop.dk MAD og Osuma.dk, går nu sammen og fortsætter under Coop.dk MAD-navnet.

”Formålet er at sikre endnu bedre levering i hele landet, både til private, virksomheder og institutioner. Med sammenlægningen vil kunderne opleve større udvalg, lavere priser og bedre service med mere fleksibel levering over hele Danmark,” siger Morten Viktor, direktør for Digital & Online i Coop.

Osuma har været blandt de første til at tilbyde levering af dagligvarer lige til døren. Virksomheden har hidtil fået plukket ordrer i Coop butikker, og er ejet af Brugsforeningen Tryg, der bl.a. også ejer Kvickly Ry.

”Vi har været pionerer på dette område i dansk dagligvarehandel. Men vi er nået til et punkt, hvor vi bedre kan betjene vores kunder sammen med Coop.dk,” siger bestyrelsesformand Carsten Bank-Mikkelsen, Osuma.

Hos Coop.dk vil kunderne kunne vælge blandt mere end 7.500 varer, heraf næsten 2.000 økologiske og et stort udvalg af klassiske og populære Irma varer. Der leveres i hele landet og mange steder mere fleksibelt og med flere leveringsmuligheder.

Overtagelsen betyder at alle kunder hos Osuma tilbydes at handle på Coop.dk fremover og at Osuma.dk lukkes ned 1. oktober 2021.

Sammenlægningen med Osuma er en del af Coops ambitiøse strategi, hvor der i år og de kommende år vil blive investeret massivt i online dagligvarehandel.

Coop.dk har det seneste halvandet år fordoblet antal af kunder og omsætning. I de første halvår af 2021 har salget været cirka 70 procent større end i de tilsvarende måneder sidste år, hvor Corona-krisen skabte stor stigning i salget.

Fra årsskiftet opruster Coop yderligere med egne chauffører og biler, efter, at Coop.dk MAD som den første online dagligvarevirksomhed tidligere i år indgik chaufføroverenskomst med 3F for at sikre ordnede forhold for medarbejderne.