BAGERELEV

Drømmer du om at lære et håndværk helt fra bunden og udfordre din praktiske og kreative side på én og samme tid? Så kunne uddannelsen som bagerelev helt sikkert være noget for dig. Som bagerelev i Coop er du hver eneste dag med til at sikre vores kunder et bredt udvalg af friskbagt brød og kager lige fra surdejsbrød, wienerbrød til kager til festlige anledninger. Da vi gennem uddannelsen har stort fokus på din udvikling, giver vi dig også mulighed for at sætte dit eget præg på hverdagen i Coop og udvikle dig fagligt i den retning, du ønsker.

Uddannelsen

Vi har skræddersyet uddannelsen sådan, at du får den praktiske erfaring i bageriet og den teoretiske erfaring på skoleophold. Du vil sammen med andre bagerelever være på skoleophold i 17 uger i alt fordelt på hele uddannelsen. Vi hører ofte fra vores elever, at det er på skoleopholdene, at det hele går op i en højere enhed, da det er her, du vil kunne sætte tingene i relation til det praktiske i bageriet og få en større forståelse for, hvorfor du netop gør, som du gør.

Varighed

Uddannelsen varer mellem 3-4 år alt efter, hvilken baggrund du har.

Uddannelsen til bager i Coop består af to trin:

Trin 1 er Grundforløbet Bagværker. Det tager 2 år og indeholder 8 ugers skoleophold

Trin 2 er Specialet Detailbager. Det tager 1 ½ år og indeholder 9 ugers skoleophold.

Adgangskrav

Du kan blive bagerelev, hvis du har færdiggjort 9. eller 10. klasse eller grundforløb.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10 klasse, skal du tage grundforløbet indenfor bagerfaget på en erhvervsskole. Du kan også vælge at indgå en nymesterlæreaftale med butikken som typisk tager mellem 6-12 mdr. afhængig af din erhvervsfaring mm., hvorefter du kan starte på hovedforløbet.

Hvis du allerede har gennemført grundforløbet, når du starter hos os, skal du stå i lære i 3 år og op 6 måneder.

Løn under uddannelse

Du får naturligvis løn under hele din uddannelse, når du indgår en uddannelsesaftale med os.