Bestyrelsen i Coop Danmark

Lasse Bolander er formand i Coop Danmarks bestyrelse. Mød ham og de øvrige medlemmer her.

Lasse Bolander_1000.jpg

Lasse Bolander

Bestyrelsesformand

Lasse Bolander startede sin karriere i fødevarebranchen hos blandt andet Tulip og Arla Foods. Han har ligeledes tilbragt en årrække i mediebranchen senest som koncernchef i Berlingske Media. Udover formandsposten i Coop Danmarks bestyrelse er Lasse Bolander også bestyrelsesformand i bl.a. Information A/S, KHR Arcitecture A/S Direct Gruppen A/S, Spejder Sport A/S og Travelmarket A/S. Lasse Bolander er medlem af bestyrelsen i Foreningen AP Pension, OK amba, Trap Danmark og Einar Willumsen A/S.

Lasse Bolander er født i 1968 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse juni 2008.

Jeff 1000

Jeff Gravenhorst

Jeff Gravenhorst har været CEO for ISS fra 2010-2020. Ud over bestyrelsesposten hos Coop er Jeff Gravenhorst tilknyttet en række andre bestyrelser som professionelt medlem. Det er bl.a. i ingeniørvirksomheden Rambøll, hvor han er formand, skadeserviceselskabet SSG og deleboligkonceptet My Homes. Tidligere har han været i bestyrelsen hos andelsselskabet Danish Crown og Nets Group.

Jeff Gravenhorst er født i 1963 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse i maj 2022.

Sofie Irgens.jpg

Sofie Irgens

Head of Business Unit & Non-executive Board Member
Ansat hos Danfoss

Sofie Irgens var, inden hun kom til Danfoss, senest ansat i vindmøllevirksomheden KK Wind Solutions og inden da ti år hos Velux. Hun har derudover en baggrund fra konsulenthuset McKinsey. I Coop Danmarks bestyrelse bidrager Sofie Irgens i særlig grad med sine kompetencer indenfor digitalisering og butikskoncepter.

Sofie Irgens er født i 1981 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse november 2018.

Erik Gunset Sønsterud_1000.jpg

Erik Gunset Sønsterud

Koncernchef Elkjøp Nordic

Erik Gunset Sønsterud er adm. Direktør for Elkjøp Nordic, Nordens største forhandler af forbrugerelektronik, som driver Elgiganten i Danmark. Tidligere har Erik Gunset Sønsterud været partner i PwC og finansdirektør i Nordens største bilkoncern, MøllerGruppen. Han er desuden formand for bestyrelsen i Elgiganten A/S.

Erik Gunset Sønsterud er født 1967 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse september 2020.

Pernille Mehl_1000.jpg

Pernille Wendel Mehl

CEO at Clio Group, Bonnier Capital

Pernille har en mere end 25 år lang karriere inden for markedsføring og dagligvarer. Hun har tidligere arbejdet med dagligvarer som produkt- og marketingchef i Schulstad Lantmännen fra 1997-2000 og som marketingchef i Orkla Foods 2003-2006. Fra 2007 til 2014 var hun direktør i et af Danmarks største reklamebureauer, BBDO, de sidste fire år som adm. direktør. Inden hun kom til Clio Group i november 2021, var hun adm. direktør for Danske Lotteri Spil A/S. Hun er desuden formand for Dansk Markedsføring.

Pernille Mehl er født i 1972 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse marts 2021.

Peter Nielsen_1000.jpg

Peter Nielsen

Uddeler i SuperBrugsen Slangerup

Peter Nielsen har årtiers erfaring med salg af dagligvarer. Han startede som uddeler i Løkken Brugsforening i 1987 for i 1992 at skifte til Slangerup Brugsforening, hvor han i dag har været i mere end 25 år. Peter Nielsen er desuden medlem af bestyrelsen i Coop Holding A/S, Brand af 1848 Fond og Coop amba.

Peter Nielsen er født i 1960 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse april 2019.

Karl Wistrand.jpg

Karl Folke Axel Wistrand

Professional Board Member

Karl Wistrand har i mange år arbejdet i to af Sveriges største dagligvarevirksomheder, Ica og Coop Sverige. I Ica som finansdirektør i godt 11 år, og i Coop Sverige som adm. direktør i perioden 2007 til 2009. Siden har han i en årrække været medlem af direktionen i Swedavia, der driver og udvikler lufthavne i Sverige. Karl Wistrand er også medlem af bestyrelsen i Coop Holding.

Karl Wistrand er født i 1957 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse januar 2018.

Christian Busch_1000.jpg

Christian Busch

Christian Busch er major i Hæren og stabschef ved Slesvigske Fodregiment. Udover at være næstformand i Coop amba bestyrelse og medlem af Coop Danmarks bestyrelse er Christian Busch også bestyrelsesformand i bl.a. Brugsens Supermarked Ringe amba, Midtfyns Energi A/S, Midtfyns Elforsyning amba og værnsformand i Hovedorganisationen af Officerer i Danmark. Christian Busch er desuden medlem af bestyrelsen i Brugsforeningernes kædeforening, Slesvigske Musikkorps Koncertfond, Hærens Regimenters Hjælpefond og delegeret i Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening.

Christian Busch er født i 1970 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse maj 2022.

Claus Solvig_1000.jpg

Claus Solvig

Medarbejdervalgt

Claus Solvig er medarbejdervalgt i Coop Danmarks bestyrelse og kender til alle hjørner af Coops forretning, hvor han bl.a. har været butikselev, arbejdet i logistik, kørt truck, ekspederet og i dag arbejder på kontor. Claus Solvig er desuden bestyrelsesmedlem i Handelsområdets koordinationsudvalg (HAK) og HK Handel, landsklubformand for HK Kontor & Logistik og formand for Coop Faglig.

Claus Solvig er født i 1963 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse januar 2002.

Palle Birk_1000.jpg

Palle Birk

Medarbejdervalgt

Palle Birk er lagermedarbejder i Coop og medarbejdervalgt i Coop Danmarks bestyrelse. Derudover er Palle Birk formand for 3F Lageret.

Palle Birk er født i 1959 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse januar 2010.

Torben Andersen 1000

Torben Astrup Enghoff

Medarbejdervalgt af medarbejdere i selskabet

Torben Astrup Enghoff er varehuschef i Kvickly Svendborg Storcenter og medarbejdervalgt i Coop Danmarks bestyrelse. Tidligere har Torben været varehuschef i flere fynske butikker og på Sjælland. Derudover er Torben medlem af Kvickly-kædens kæderåd og D-L-O repræsentant i SUN i Coop.

Torben Astrup Enghoff er født i 1972 og indtrådte i Coop Danmarks bestyrelse maj 2022.

Dennis Ø K Andersen 1000

Dennis Ø. K. Andersen

Medarbejdervalgt af medarbejdere i koncernen

Dennis Ø. K. Andersen er Varehuschef i Kvickly Bruuns Galleri og medarbejdervalgt i Coop Danmarks Bestyrelse. Derudover sidder han i Kvicklys Kæderåd, Coops Landsråd og i Coops Hovedarbejdsmiljøudvalg. Dennis har været ansat i Coop siden 2002.

Dennis Ø. K. Andersen er født i 1985 og indtrådte i Coop Danmarks Bestyrelse i maj 2022.