Coop Invest køber sig ind i den fremadstormende iværksætter virksomhed create2STAY, som fremmer virksomheders salg af genbrugsvarer

Virksomheder skal i de kommende år omstille sig fra en lineær til en cirkulær økonomi. Det bedste for klimaet er at sikre at produkter bruges så lang tid som muligt. Genbrug er den bedste mulighed for at påvirke klimaet positivt ved at minimere affald.

create2STAY har udviklet en intelligent software, der håndterer tilbagekøb fra forbrugere i hele Europa samt har faciliteter, der står for at modtage, reparere, rengøre og fotografere produkter, så det er klar til at blive solgt endnu en gang på brandets eksisterende salgskanaler. På den måde kan Brands være med til at hjælpe til klimaudfordringer og på samme tid fastholde deres kommercielle fokus.

Coop Invest har med en millioninvestering fået ejerskab af 12 procent af den to år gamle startup virksomhed.

Adm. direktør for Coop Invest, Jan Madsen:

”Hos Coop Invest Venture er der et stort fokus på bæredygtige forretningsmodeller, og med vores investering forventer vi at kunne udbrede konceptet, så det bliver en standard for hvordan flere brancher, tænker gensalg af deres varer. Vi har været meget imponeret af virksomhedens evne til at lave en skalerbar software løsning, som er meget enkel at implementere for brands i Danmark og udlandet.”

Direktør Morten Linnet, create2STAY:

”Vi har efter en længere proces med flere kapitalfonde valgt at indgå aftale med Coop Invest. Deres fokus på klima og kommerciel forretning ser vi som seriøs og unik for alle virksomheders omstilling til cirkulær økonomi. Derudover får vi via aftalen adgang til unikke kompetencer indenfor forbrugerkommunikation og loyalitet, samt en infrastruktur, der potentielt kan gøre en forskel for fremtidens take back forretningsmodeller.”

Gennem investeringen opnår create2STAY nye muligheder for at sætte fart på udviklingen og udvide til flere brancher, herunder multi brandede butikker. En af disse der har taget løsningen til sig og forbereder en markant omstilling af deres fremtidige forretningsmodel, er Spejdersport.

Thomas Vangsgaard, direktør i Spejdersport:

”Vi er ejet af Det Danske Spejderkorps - og har dermed reelt 37.000 spejdere som ejere - og føler os derfor forpligtet til at accelerere den cirkulære omstilling via reparation udlejning og genbrug. Vi forventer på sigt via samarbejdet med create2STAY at genbrug vil blive en betydelig del af vores omsætning og indtjening.”

Create2STAY har i dag opnået aftaler med bl.a. 46 modevirksomheder i Danmark og Tyskland, herunder Konges Sløjd, Les deux, lala Berlin og Hummel.

Yderligere information:

Adm. direktør Jan Madsen, Coop Invest, 5159 3838

Adm. Direktør Morten Linnet, create2STAY, 2974 1690

Om Coop Invest

Coop Invests ventureportefølje består af startupvirksomheder som er Planteslagterne, Brikk og Selvhent. Yderligere har Coop Invest porteføljeselskaber som: FDB Møbler, Catering Danmark, African Coffee Roasters, Republica, Severin og Quick Info.

Om create2STAY

Brabrand-baserede create2STAY er en kombineret logistik og techvirksomhed stiftet i 2021 af Niels Mikkelsen, Øjvind Hulgaard, Morten Linnet, Michael Toft og Thomas Østergaard-Geisler. create2STAY hjælper livsstilvirksomheder med at etablere en secondhand forretningsmodel i deres eksisterende brand univers.