10 elektriske lastbiler skal I fremtiden bringe varer ud til 365discount, Kvickly/SuperBrugsen og Brugsen I Jylland efter at Coop og DFDS har indgået et nyt strategisk samarbejde.

DFDS skal fra 1. februar 2024 stå for distribution af dagligvarer fra Coops lager i Aalborg, Aalborg Distributionscenter, og en stor del af kød, frugt & grønt og andre frisk-varer fra lageret ved Aarhus, Hasselager Ferskvarecenter.

”I Coop har vi en meget ambitiøs klima-plan, hvor vi i 2025 skal have reduceret CO2-udledningen fra vores driftsaktiviteter med 75 procent i forhold til 2019. Derfor er vi glade for, at vi har indgået denne langsigtede aftale med DFDS, som en del af vores klima-strategi,” siger direktør Jakob Birk, Coop Logistik.

"I DFDS stræber vi dagligt efter at minimere miljøpåvirkningen fra køletransport, og vores dedikation til elektriske lastbiler udgør et markant skridt mod bæredygtig transport. Det er afgørende at betone vigtigheden af samarbejder som disse, da vi kollektivt arbejder hen imod realiseringen af Coops ambitiøse klimamål. I DFDS har vi globalt 127 elektriske lastbiler i vores flåde, hvoraf 27 af dem kører på de danske veje sammen med vores 52 elektriske køletrailere", siger Anders Mikael Christensen, Vice President, Logistics, Nordics Cold.