For at sikre dagligvarebutikker i de mindre samfund, tester Coop nu en nærbutik, som er åben for medlemmerne efter lukketid.

Medlemmerne er Coop kan nu besøge Dagli´Brugsen i Sengeløse uden for normal åbningstid og selv købe ind af stort set alle dagligvarer i den ubemandede butik.

Butikken er normalt bemandet og åbent fra 7-21, og i testen ubemandet fra 5-7 og igen fra 21-22.  Men på sigt vil det være muligt at holde butikken åbent for medlemmerne i alle de timer, hvor den normalt er lukket.

”I 1949 åbnede vi Danmarks første selvbetjeningsbutik. I begyndelsen var kunderne, der var vant til at blive betjent af medarbejdere bag en disk, skeptiske. Det vil man nok også være her. Men den nye teknologi vil være med til at gøre hverdagen nemmere for mange forbrugere i fremtiden,” siger Coops adm. direktør Kræn Østergård Nielsen.

”I Dagli´Brugsens nye strategi er et centralt element, at vi skal bidrage til, at lokalsamfundet er et godt sted at bo. Denne nye digitale mulighed er en af måderne,” siger kædedirektør Maria Beck-Tange, Dagli´Brugsen.

”Vi har mange butikker i Dagli´Brugsen, der ligger i mange lokalsamfund med langt til nærmeste anden indkøbsmulighed. Med denne model kan medlemmerne lige smutte forbi butikken og hente mælk, pålæg og andre fornødenheder, som de står og mangler efter lukketid eller tidligt om morgenen, før vi normalt ville åbne.

Det store perspektiv i løsningen er dog, at det kan give butikker ekstra omsætning uden ekstra omkostninger. Det kan være med til at sikre overlevelse for mange butikker, som er en livsnerve i mange lokalsamfund,” siger Maria Beck-Tange.

Det er meget enkelt at benytte butikken uden for åbningstiden:

  1. Medlemmerne af Coop scanner en QR-kode ved indgangen med deres Coop App, så tændes lyset i butikken, døren går op og forhæng for kølemontre går til side.
  2. Herefter går de ind, scanner de varer, de ønsker at købe med deres telefon og lægger dem direkte ned i deres indkøbsnet.
  3. De betaler ved med deres Coop App, præcis som de gør i dag med Scan & Betal, ved at scanne QR-kode ved udgangen. Derefter går døren op og de kan forlade butikken med deres varer.

For at undgå tyveri er butikken video-overvåget og der kan forekomme stikprøvekontroller.

Bortset fra spiritus, cigaretter, håndkøbsmedicin og andre varer, der normalt kræver personlig betjening, kan man købe hele det normale sortiment i butikken.

Den tekniske løsning er blevet testet en månedstid for udvalgte medlemmer i en såkaldt beta-test, som er gået så godt, at kæden nu åbner for egentlig drift.

Næste trin bliver indsamling af erfaringer over en periode og derefter vil næste butik være klar til selvbetjening uden for åbningstiden. På sigt, er intentionen at mange flere af kædens butikker skal åbne for muligheden for selvbetjening uden for åbningstid.

Yderligere information: Kædedirektør Maria Beck-Tange, 2220 5320