Et enigt indstillingsudvalg under Coops Landsråd har peget på den tidligere folketingspolitiker Pernille Skipper til posten som formand for Coop Amba. Valget afholdes 20. april.

Tidligere folketingsmedlem og politisk ordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper, er blevet indstillet til posten som formand for Coop Amba, der er foreningen bag Coop Danmark.

Med valget af en ny formand for Coop Amba bliver opdelingen af Coops formandspost i en forenings- og en forretningsdel en realitet. Den 1. oktober sidste år tiltrådte Jeff Gravenhorst som formand for bestyrelsen i Coop Danmark, og nu skal Coops Landsråd så vælge ny formand for foreningsdelen, Coop Amba, til afløsning for Lasse Bolander, der har siddet 16 år på posten.

Coops Landsrådsformand, Niels Mayland, begrunder indstilling af Pernille Skipper med hendes årelange samfundsengagement, hendes politiske erfaring og hendes evne til at kommunikere klart og tydeligt.

”Jeg er meget glad for, at Pernille Skipper har valgt at sige ja til at opstille til posten som formand for Coop Amba. Pernille Skipper har en solid indsigt i samfundsforhold og politik, og hun har en imponerende evne til at analysere og forstå komplekse udfordringer, samt formidle disse indsigter klart og effektivt. Hun vil uden tvivl være en stærk forbrugerstemme for Coops medlemmer,” siger Niels Mayland.

Om sit kandidatur siger Pernille Skipper: ”Det betyder noget, hvad vi putter i kurven, når vi handler. For vores klode, vores sundhed og fremtidige generationer. Hvis vi står sammen i et stærkt fællesskab, har vi mulighederne for at ændre på fremtiden. Coop har ikke bare været en forandrende og bærende kraft i vores land og samfund i over 150 år. Det skal vi også være de næste 150 år. Vi skal styrke foreningen Coop, være tydeligere om værdierne og bruge den kraft, de knap 2 mio. medlemmer repræsenterer. Sammen skal vi sikre, at alle har råd til at træffe bæredygtige og sunde valg i dagligdagen,” siger Pernille Skipper.

”Både Coops forretning og forening er inde i en stor forandringsproces. Jeg håber, at jeg med mit kandidatur kan bidrage til at styrke foreningen og få de stærke værdier bag Coop tydeligere ud til danskerne,” siger Pernille Skipper.

Valget af den nye formand for Coop Amba finder sted på Landsrådsmødet den 20. april i Middelfart, hvor de 126 medlemmer af Coops Landsråd desuden skal vælge to nye medlemmer til Coop Ambas bestyrelse.

Om Pernille Skipper:

  • Medlem af Folketinget fra 2011 - 2022
  • jur., Københavns Universitet, 2011
  • Gift, mor til to (snart tre) børn
  • Født den 10. juli 1984 i Aalborg

Om Coop Amba:

  • Coop Amba er den andelsforening, som knap 2 millioner danskere er medlemmer og ejere af.
  • Coop Ambas øverste myndighed er Coops Landsråd med 126 Coop-medlemmer, som beslutter vedtægterne og vælger bestyrelsen i Coop Amba.
  • Coop Ambas bestyrelse udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest, som Coop Amba ejer.

Om Coop Danmark:

  • Coop Danmark driver blandt andet butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen og 365discount, samt onlinebutikken Coop.dk Shopping.
  • Coop Danmark har knap 1.000 butikker i hele Danmark, 40.000 medarbejdere og en samlet omsætning på ca. 47 milliarder kroner årligt.

For yderligere oplysninger:

Pernille Skipper (via Lars Aarup, kommunikationsdirektør, Coop Amba): 30919266