10 år efter at Coop åbnede sine to første Fakta-butikker i Tyskland, overtager man nu også ejerskabet af de ejendomme, hvor butikkerne er.

I 2012 overtog Coop driften af de to Sonja & Wolfgang grænsehandelsbutikker i Harrislee og Aventoft, og har siden boet til leje i ejendommene. Nu køber man de to ejendomme af Sonja & Wolfgang. Siden 2012 har Coop også åbnet Fakta i Süderlügum, som man selv har etableret.

”Selv om de seneste år med først Corona og siden meget høje benzinpriser, har reduceret den samlede grænsehandel, så er det tre meget veldrevne butikker, vi har i Tyskland, som har mange trofaste og tilfredse kunder. Derfor vil vi fortsat investere i det tyske selskab,” siger kædedirektør Thomas Nielsen, Fakta og Coop 365discount.

Butikkerne i Tyskland vil fortsat hedde Fakta, selv om butikkerne i Danmark lige nu skifter navn til Coop 365discount.

”Kunderne kender vores møntformede F-logo, så vi er glade for, at vi beholder det navn – og ser frem til at fortsætte udviklingen af vores tre butikker. Vi har de seneste uger set en voksende kundestrøm, fordi de lavere tyske afgifter gør det muligt for os at sælge mange almindelige dagligvarer væsentligt billigere end i Danmark,” siger salgsdirektør Per Boesen, Fakta Tyskland.

Udover de typiske grænsehandelsvarer som øl og sodavand, er Fakta Tyskland kendt for også at have et stort udvalg af fødevarer som frugt og grønt, mejeri og kød.