Hvis der kommer flygtninge til Danmark, vil Coop hjælpe og tilbyde arbejde. Samtidig stoppes al indkøb af russiske varer.

Ukraine har brug for al den hjælp, vi kan give - både i Ukraine og herhjemme. Det siger Coops administrerende direktør Kræn Østergaard Nielsen efter Ruslands angreb på Ukraine natten til torsdag.

”Vi stopper naturligvis for al indkøb af russiske produkter. Men det drejer sig kun om ganske få produkter. De to store indsatser, hvor Coop og vores medlemmerne kan spille en rolle, er i form af nødhjælp til Ukraine og hjælp til de flygtninge, der måtte komme til Danmark,” siger Kræn Østergaard Nielsen.

"Derfor er vi ved at undersøge, hvad der er brug for i Ukraine, og som vi måske har på lager. Vi har dialog med vores samhandelspartnerne i Østeuropa, der allerede er i gang med at hjælpe de lokalt fordrevne,” siger Kræn Østergaard Nielsen.

Coop rækker desuden ud til medlemmerne og åbner op for mulighed for at donore penge til Ukraine. I den kommende tid vil Coop sammen med Røde Kors undersøge, om der er flere muligheder for at hjælpe.

Der bliver brug for en hurtig vej ind på arbejdsmarkedet i Danmark

For flygtninge er det altafgørende at komme hurtigt i beskæftigelse og blive selvforsørgende. Hvis der kommer ukrainske flygtninge til Danmark, er Coop derfor klar med arbejde til dem, der kan arbejde, så de hurtigst muligt kan få fodfæste og forsørge sig selv.

”Sammen med 3F og HK Handel er vi enige om at finde en hurtig og smidig løsning, der sikrer at eventuelle flygtninge fra Ukraine kan komme i arbejde med det samme under ordnede forhold,” siger HR-direktør i Coop Lotte Hjortlund Andersen.