Medarbejderne i Coop har valgt Coops første Ungeminister. Det bliver 29- årige Tobias Simonsen, der fremover skal repræsentere Coops mere end 25.000 medarbejdere mellem 15-25 år.

De seneste uger har to spidskandidater været i valgkamp om stillingen som Coops første Ungeminister. Medarbejderne i Coop har nu stemt, og vinderen af valget er Tobias Simonsen, der tiltræder stillingen som Ungeminister den 1. maj.

Efter udvælgelsen af to spidskandidater foregik afstemningen som en traditionel valgkamp, hvor Tobias Simonsen sammen med sin modkandidat Nicolaj Laue Juhl præsenterede sig selv og besvarede en række spørgsmål i en valgvideo.

HR-direktør i Coop, Lotte Hjortlund Andersen, siger:

"Først og fremmest vil jeg ønske Tobias stort tillykke med stillingen som Ungeminister, men også takke Nicolaj for hans engagement i en valgkamp, hvor begge kandidater virkelig har gjort det godt. Nu har medarbejderne i Coop stemt, og jeg ser frem til samarbejdet med Tobias, hvor vi skal sikre, at de unge i Coop får en stemme og bliver hørt."  

Coops første Ungeminister kommer fra en stilling som Udviklingskonsulent i DUI-LEG og VIRKE og er næstformand i KFUM Spejderne, hvor han har været en del af spejderbevægelsens ledelse de seneste 10 år. Han er tidligere træner på Politikens kritikerskole, hvor man uddanner unge til at deltage i den offentlige debat. Og så er han tunesisk mester i crossfit og har givet hånd til Dalai Lama.

Ungeminister i Coop, Tobias Simonsen, siger:

"Jeg kan slet ikke få armene ned. Tænk at unge ansatte i Coop har givet mig tilliden til at blive deres Ungeminister, det er jeg så glad for. Nu skal vi sammen i gang med at skabe et Ungeråd og lave nogle gode kanaler, hvor man som ung kan blive hørt. Jeg glæder mig til at lytte og finde ud af, hvad der er vigtigt for Coops unge, og hvordan vi sammen kan skabe forandringer. Min mail, og hvad man ellers kommer til at kunne kontakte mig på, vil altid være åben."

Ungeministeren skal blandt andet etablere og drive Coops første Ungeråd. Et råd af unge medarbejdere, der skal kæmpe for de sager, som ungdommen brænder for. Uanset om det handler om forbedringer i arbejdsdagen, mangfoldighed eller bæredygtighed. Ungeministeren skal fremme aktivisme inden for bæredygtighed blandt de unge, hjælpe med at skabe en meningsfuld hverdag og styrke dannelse og fællesskabet blandt de mere end 25.000 kolleger mellem 15 og 25 år i kæderne SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Fakta, Irma, Coop 365discount, på distributionscentre og Servicekontor.

Ungeministeren skal også samarbejde bredt på tværs af Coop og med interessenter udenfor Coop.

Ansættelsen af Ungeministeren er en del af Coops fokus på at fastholde flere af de mange unge, der arbejder i koncernen samt at tiltrække endnu flere i fremtiden.

Se Tobias' valgvideo her.

For yderligere info kontakt:
HR-direktør Lotte Hjortlund Andersen: 2913 5762