I en tid med mangel på arbejdskraft, sætter Coop fokus på at fastholde flere af de mange unge, der arbejder i koncernen – og tiltrække endnu flere i fremtiden.

Som første led slår Coop jobbet op som Danmarks første Ungeminister.

Ungeministerens opgave bliver at fremme aktivisme inden for bæredygtighed blandt de unge, hjælpe med at skabe en meningsfuld hverdag og styrke dannelse og fællesskabet blandt de unge i Coop.

”Alle mangler netop nu arbejdskraft, og den udfordring bliver kun større i de kommende år. Vi ved, at de nye generationer stiller andre krav til deres job. De vil gerne have mere mening, større mål og være en del af en bevægelse. Det er præcis det vi tilbyder i Coop, som den medlemsejede andelsvirksomhed, vi er” siger HR-direktør Lotte Hjortlund Andersen.

”Virkeligheden er, at vi i Coop kan tilbyde netop det mange unge efterspørger: Muligheden for at gøre en reel forskel i forhold til klima, oplevelsen af at være en del af et større fællesskab og mulighed for stærk personlig udvikling med hurtige karrieremuligheder,” siger HR-direktør Lotte Hjortlund Andersen, Coop.

Coop beskæftiger mere end 25.000 kolleger mellem 15 og 25 år i kæderne SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Fakta, Irma, Coop 365discount, på distributionscentre og Servicekontor.

Opgaven for Ungeministeren bliver at involvere og engagere unge i kampen for Coops mærkesager, og at arbejde for en mere bæredygtig hverdag for alle.

Eksempler på Ungeministerens opgaver:

  • Sikre at unge medarbejdere i Coop får en stemme og bliver hørt
  • Skabe følgeskab blandt unge i Coops mærkesager
  • Engagere unge blandt andet via Sociale Medier
  • Sætte de unge på agendaen i Coop og kæmpe for de unges sag
  • Etablere og drive Coops første Ungeråd
  • Etablere samarbejde med interessenter i og udenfor Coop
  • Brande Coop som arbejdsplads (fx uddannelsesdage, folkemøde mm.)
  • Samarbejde bredt på tværs af Coop og eksterne samarbejdspartnere.

For at få jobbet – der udover løn – også omfatter en ministerbil skal man deltage i en valgkamp om jobbet, hvor man skal producere en kort video med sig selv, hvor man skal argumentere, hvorfor Coop skal vælge netop en. Hvem der bliver valgt, afgøres ved en afstemning mellem Coops 25.000 unge medarbejdere mellem 15 og 25 år.

Se opslaget her:

https://www.jobindex.dk/jobannonce/431214/er-du-danmarks-foerste-ungeminister