Frederikke Sommer

Souchef i Brugsen

Hvilken del af din karriere er du mest stolt af?

Jeg er mest stolt af min udvikling, og at jeg har holdt fast i mine værdier. Første gang, jeg kom ud af min komfortzone, var da jeg blev en del af det første ungeråd i Coop. Det åbner for mange døre og er en stor grund til, at jeg tog mod til mig for at stille op til Coops landsråd. Jeg blev desværre ikke valgt, men det lærte mig en del om mig selv og Coop. I december 2023 kom jeg også på forsiden af Butikslederen, som er et fagblad for ledere i Coop, og jeg var også en del af en artikel i Samvirke, noget jeg kommer til at huske tilbage på og være stolt over.

Hvilke udfordringer indenfor emnet har du mødt i din karriere?

Jeg har oplevet, at kunder og sælgere ønsker at tale med uddeleren og ikke mig, måske fordi jeg er kvinde eller en ung souchef på 21 år. Jeg oplever desuden at blive nedgjort med skældsord og tiltalt med sjofle kommentarer af kunder. Kulturen for, hvordan vi taler til hinanden, skal ændres.

Hvad er en god leder for dig?

En person som lytter og har empati for sine medarbejdere. En person, som bruger situationsbestemt ledelse, da det kan være forskelligt, hvordan medarbejdere har behov for at blive ledt. En leder, som ikke sætter en stopper for sine medarbejderes udvikling, men som udfordrer dem til at blive endnu bedre. En leder, som ikke har noget imod at gå ud af sin egen komfortzone for at afprøve nye ting, samt videre udvikle sig selv.