Simone Lykke Vestergaard

Lead Category Analyst på Servicekontoret

Hvilken del af din karriere er du mest stolt af?

Jeg er mest stolt over at varetage en stilling, hvor jeg både bidrager til strategiske retninger og at fremme datadrevenhed i en stor organisation, men samtidigt kan hjælpe, løfte og lette folk i deres daglige arbejde. Og så er jeg stolt over at være vellidt og respekteret for mine kompetencer.

Hvilke udfordringer indenfor emnet har du mødt i din karriere?

Som ung, ambitiøs kvinde er det svært at vurdere, om min karriere skrider rigtigt frem, eller om det havde set anderledes ud, hvis jeg havde været en mand. Ubevidst bias bor i alle, og selvom jeg kun yderst sjældent møder direkte diskrimination på baggrund af mit køn, kan jeg godt tvivle på, om der er forlommer, der ikke gives til mig, uden en decideret ond bagtanke men fordi, vores indgroede forestillinger ikke lader det ske naturligt.

Hvad er en god leder for dig?

En god leder skal spille dig god, skal se potentialet i dig og skubbe på for, at du udløser det. En god leder skal stole på dine kompetencer og tildele ansvar baseret herpå. En god leder give feedback; anerkendende og konstruktivt.

Andet du gerne vil sige?

Vi lever i et samfund, hvor kvinder oplæres i ydmyghed og selvtvivl. Det er uhyre vigtigt, at vi konstant er bevidste om det, så kvinder kan kæmpe sig til de resultater, der til tider tilfalder mænd i højere grad grundet medfødte privilegier. Desuden bør kvinder råbe op - så ofte de kan - om, hvad de kan og lykkes med.