KONDITORELEV

Er du vild med at bage lækre kager? Er du kreativ og har sans for detaljen, når kagerne skal pyntes? Som konditor fremstiller du alle salgs kager, både wienerbrød og flødekager, men også lagkager og kransekager. Som konditorelev i Coop kommer du til at arbejde med dine hænder og får muligheden for at slippe kreativiteten løs i fremstillingen af kager. Du kommer til at arbejde med håndværket helt fra bunden – lige fra at bage de lækre og saftige lagkagebundene til de skønne mousser og cremer, der skal i kagen. Som kronen på værket skal kagen pyntes og her lærer du alt inden for kagedekoration, marcipanfigurer m.m.


Uddannelsen

Vi har skræddersyet uddannelsen sådan, at du får den praktiske erfaring i bageriet og den teoretiske erfaring på skoleophold. Du vil sammen med andre konditorelever være på skoleophold i 17 uger i alt fordelt på hele uddannelsen. Vi hører ofte fra vores elever, at det er på skoleopholdene, at det hele går op i en højere enhed, da det er her, du vil kunne sætte tingene i relation til det praktiske i bageriet og få en større forståelse for, hvorfor du netop gør, som du gør.

Varighed

Uddannelsen varer op til 4,5 år alt efter, hvilken baggrund du har.

Adgangskrav

Du kan blive konditorelev, hvis du har færdiggjort 9. eller 10. klasse eller EUD/EUX grundforløb.
Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10 klasse, skal du tage grundforløbet indenfor bagerfaget på en erhvervsskole. Du kan også vælge at indgå en nymesterlæreaftale med butikken som typisk tager mellem 6-12 mdr. afhængig af din erhvervsfaring mm., hvorefter du kan starte på hovedforløbet.
Hvis du allerede har gennemført grundforløbet, når du starter hos os, skal du stå i lære i 3 år og op 6 måneder.

Løn under uddannelse

Du får naturligvis løn under hele din uddannelse, når du indgår en uddannelsesaftale med os.