Pressemeddelelse fra Bryggen

Kvickly Vejle er netop blevet opkøbt af De tolv selvstændige Kvickly-brugsforeninger, og dermed vil det populære supermarked fortsat være at finde i Bryggen. Det nye samarbejde vækker stor begejstring hos alle parter.

Kvickly i shoppingcentret Bryggen i Vejle har netop underskrevet kontrakten med butikkens nye ejere, De tolv selvstændige Kvickly-brugsforeninger, som er en del af Coop Danmark. Det betyder, at det populære supermarked består i Bryggen og kan fortsætte med at vokse sig endnu større. Det nye samarbejde vækker glæde hos alle parter – ikke mindst Kenni Tolstrup, der er varehuschef i Kvickly Vejle.

Det er helt fantastisk, at De tolv selvstændige Kvickly-brugsforeninger tror på vores forretning og vores 80 ansatte, som nu kan beholde deres job – heriblandt slagter, grøntarbejdere, kassemedarbejdere og vores 30 ungarbejdere. Vi kunne ikke have gjort det uden vores engagerede medarbejdere, som har prioriteret kvalitet og lokalt engagement i servicen, siger Kenni Tolstrup.

Ifølge Kenni Tolstrup har omkring 600 kunder om ugen udtrykt ønske over for medarbejdere om, at de håbede på, at Kvickly ville bestå. Den lokale opbakning har spillet en vigtig rolle for det nye ejerskab, fortæller Lars G. Andersen, direktør for Brugsforeningen for Als og Sundeved og formand for Vejle Detail A/S.

– Det ville være trist, hvis Kvickly skulle lukke i en så stor handelsby som Vejle. Kvickly driver en god forretning i et lokalt forankret shoppingcenter og har dygtige og engagerede medarbejdere, som har formået at skabe et fantastisk netværk med 12.000 medlemmer. Det ønsker vi at bakke op om, og vi er glade for den samarbejdsvillighed, der har været fra alle sider, siger Lars G. Andersen.

Et aktiv for Bryggen

For kunderne i Bryggen er Kvickly et aktiv, og derfor glæder Regional Center Manager Claus Brændgaard sig også over samarbejdet med De tolv selvstændige Kvickly-brugsforeninger.

– Vi er rigtig glade for, at De tolv selvstændige Kvickly-brugsforeninger også har set et godt match mellem Kvickly og Bryggen med fokus på kvalitet, nærværende service, strømlinede rammer og en høj butiksstandard. Vi har i høj grad samme brede målgruppe med særligt fokus på børnefamilier, og det har stor værdi at være lokalt forankret i det centrale Vejle med gode parkeringsmuligheder, siger Claus Brændgaard.

Et varehus i vækst

Kenni Tolstrup og hans team har med succes tænkt ud af boksen for at gøre Kvickly i Bryggen til et attraktivt sted at handle. I 2022 steg varehusets omsætning med 16 procent sammenlignet med 2021, og kurven fortsætter opad med en 30 procent højere omsætning i januar og februar i forhold til samme periode året før.

– Vi har skruet op for vores fokus på nemme delikatesseløsninger til hverdag og fest, masser af økologi og friske varer hos slagteren og i vores frugt og grønt-afdeling, og det har givet pote, lyder det fra Kenni Tolstrup.

Kvickly har blandt andet indgået et stort samarbejde med Urtekram om 40 hyldemeter med økologiske fødevarer, og Vejle Boldklub sponsorerer mad-ud-af-huset-løsninger. Indgangens kølevareafdeling er skiftet ud med en frugt og grønt-afdeling med billigere priser end normalt, da varehuset hjælper Coop med at tømme lagrene.

Vi forsøger hele tiden at forny vores forretning og har også indført Store Smagedag seks gange om året, hvor kunderne kan snakke med andre lokale over et glas vin eller en god snack fra 20 stande med smagsprøver. Til vores seneste arrangement i slutningen af marts mødte næsten 1000 kunder op, siger Kenni Tolstrup.

Med det nye samarbejde forventer varehuschefen, at Kvickly Vejle kommer til at omsætte for 20 procent mere i 2023.

FAKTA

 

Bryggen i Vejle

  • Åbnede i april 2008
  • Rummer godt 35 butikker i to etager, hvoraf størstedelen er fashion-butikker
  • Har næsten 20.000 følgere på de sociale medier
  • Drives af Steen & Strøm, der står bag en række danske indkøbscentre
  • Er en del af Klépierre-gruppen, som bidrager til planeten, lokalsamfundet og menneskerne i det.

De selvstændige brugsforeninger

  • Driver 12 selvstændige Kvickly-foreninger fordelt i landet.
  • Driver forretninger, der spænder fra en encifret til trecifret millionomsætning.

Tæller repræsentanter fra både selvstændige