De senere års vækst i medlemmer betyder, at hele 2.000.000 danskere nu i fællesskab ejer Coop

Coop runder medlem nr.  2 mio. I 2016 var 1,6 mio. danskere medlemmer af foreningen Coop amba. Nu, 8 år senere, har tallet passeret 2 mio. Det betyder, at foreningen har budt velkommen til mellem 25.000 og 70.000 medlemmer om året, siden Coop kunne fejre 150-års jubilæum.

For 200 kr. bliver man medejer af Coop. Det er 2 mio. danskere nu, og derfor er Coop landets største medlemsejede virksomhed målt på antal medlemmer. Fra slutningen af januar markerer Coop at have nået en milepæl i millionklassen.

Sammen ejer andelsselskabets medlemmer knap 1000 butikker, en bank, et investeringsselskab, FDB Møbler og mere til. Både Coop og de selvstændige brugsforeninger i Coop er 100 % ejet af medlemmerne. Der er altså ingen aktionærer, som skal have udbytte af forretningen. Co-op betyder kooperativ, dvs. samarbejde, og det er netop medlemsdemokratiet og fælleseje, som gør Coop helt unik.

Formand i Coop, Lasse Bolander, siger:

”Jeg er glad for, at vi har så mange medlemmer. I Coop gør vi os umage med hele tiden at være blandt de mest ansvarlige og ordentlige virksomheder, samtidig med at vi skal sikre, at vores virksomheder er økonomisk bæredygtige. Vi står på andelstanken og det at tage fælles ansvar for samfundet. Det betyder, at vi går forrest, når det handler om økologi, sundhed, miljø og etisk handel. Men det betyder også, at vi spiller en vigtig rolle i foreningsliv og lokale fællesskaber i både by og på land. Jeg er glad for at se, at flere og flere danskere melder sig ind i Coop, og jeg håber, at mange af dem vil benytte anledningen til at deltage i demokratiet og få indflydelse på foreningen Coop.”

Stor kampagne med ekstra medlemsfordele

Fra den 29. januar til 29. februar kører Coop en stor kampagne for at fejre milepælen. Det betyder, at man som medlem skal huske at vise Coop-kort eller registrere Coop appen, når der handles. I hele kampagneperioden er der ekstra gode medlemstilbud og flere spil i Coop appen. Der er også lodtrækning om 4 store TUI-rejsegavekort blandt alle medlemmer, som handler i perioden (og registrerer kort/app). Se mere om fejringen på https://medlem.coop.dk/

Alle medlemmer er også medejere og ejer med det betalte indskud en lille del af Coop. Ved udmelding betales de 200 kr. tilbage.  Medlemskabet giver adgang til personlige tilbud, medlemstilbud, bonus og gratis Samvirke hver måned. Downloades Coop appen, kan der opnås yderligere fordele af medlemskabet. Der kan fx oprettes en FordelsKonto med op til 15% i bonus på en række varemærker, ligesom man kan springe køen over og bruge Scan & Betal løsningen i alle Coops butikker.

Brugsens, SuperBrugsens og Kvicklys butikker har ca. 480 lokale bestyrelser med omkring 3500 medlemsvalgte bestyrelsesmedlemmer. Alle medlemmer kan stille op til bestyrelsen for at gøre en forskel for sin butik og for sit lokalområde.