Jeff Gravenhorst ny formand for Coop Danmark A/S

 

Næstformanden for Coop Danmark A/S, Jeff Gravenhorst, er udpeget som ny bestyrelsesformand for Coop Danmark A/S pr. 1. oktober 2023 af bestyrelsen i Coop amba.

For at sikre en god overdragelsesperiode fortsætter den nuværende formand, Lasse Bolander, som næstformand i Coop Danmarks bestyrelse frem til april 2024, hvor han også fratræder som formand for Coop amba. Et løbende generationsskifte på formandsposterne i Coop koncernen er dermed skudt i gang som planlagt.

Jeff Gravenhorst har været medlem af bestyrelsen siden maj 2022.

”Jeg er glad for, at Jeff påtager sig posten. Gennem det seneste halvandet år har han i bestyrelsen vist stor forståelse for, de udfordringer, vi har, og har været med til at vedtage strategien Fremtidens Coop. I en lang karriere har han dokumenteret gode forretningsmæssige resultater, og han har særlig erfaring fra andre store virksomheder med fokus på service og medarbejdere,” siger Lasse Bolander.

Jeff Gravenhorst har bl.a. været CEO for ISS fra 2010-2020. Ud over bestyrelsesposten hos Coop er han tilknyttet en række andre bestyrelser som professionelt medlem. Det er bl.a. i ingeniørvirksomheden Rambøll, hvor han har været formand igennem en årrække. Tidligere har han været i bestyrelsen hos bl.a. andelsselskabet Danish Crown.

”Jeg glæder mig til opgaven. Coop er i gang med en stor transformation med strategien Fremtidens Coop. Vi skal skabe en mere lønsom forretning, enklere og med lavere omkostning - samtidig med, at vi giver kunderne markedets førende kæder i form af de store Coop Supermarkeder, den grønne discountkæde 365discount og de lokale Brugsen-butikker,” siger Jeff Gravenhorst

Ny formand for Coop amba vælges på landsrådsmødet til april 2024. Nye formænd for henholdsvis Coop Invest og Coop Bank udpeges inden landsrådsmødet af Coop ambas bestyrelse.