Thor Skov Jørgensen, 42 år, tiltræder 19. juni som ny adm. direktør/CEO for Coop Danmark A/S.

Han kommer fra jobbet som finansdirektør/CFO i energiselskabet OK.

“Efter at vi har haft en grundig afdækning af mulige kandidater, er vi overbeviste om, at vi med Thor har fundet den helt rigtige CEO til at stå i spidsen for de omfattende forandringer, som Coop skal igennem. Jeg har haft fornøjelsen af at lære Thor at kende igennem de seneste 6 måneder og har mødt et godt menneske, en god leder og en yderst kompetent dagligvareleder. Thor vil sikre et stærkt fokus på drift og lønsomhed og samtidigt styrke Coops særkende, herunder vores kollegaers potentiale og forstærke Coops position på markedet,” siger bestyrelsesformand Jeff Gravenhorst.

Coop indgik for knap to måneder siden en historisk aftale med OK, der indebærer, at OK køber en del af Coop Danmark og sammen med Coop amba tilfører selskabet to milliarder kr.  i ny kapital. Med aftalen får OK bestemmende indflydelse over Coop Danmark. Lige nu afventer aftalen konkurrencemyndighedernes godkendelse.

”Jeg glæder mig til sammen med mine 40.000 nye kollegaer at genrejse Coop til glæde for de to millioner medlemmer og de ca. 800.000 kunder, der hver dag handler i Coops butikker. Det vil kræve et enklere og mere handlekraftigt Coop, hvor samspillet mellem butikker og alle centrale funktioner er afgørende. Ligesom det også vil kræve, at vi bygger videre på Coops særkende og DNA: De unikke varemærker, ansvarligheden og den lokale forankring, som har skabt virksomhedens unikke historie. Vi skal have levende, travle, lokalt forankrede butikker, hvor medarbejderne er glade for at arbejde og kunder elsker at handle,” siger Thor Skov Jørgensen.

Før han kom til OK i 2023, var han en del af topledelsen i Salling Group, hvor han bl.a. har været driftsdirektør i Netto, direktør for Føtex og den øverst ansvarlige for selskabets e-handel og digitale forretning.

Thor Skov Jørgensen vil først komme med konkrete udmeldinger, når aftalen med OK er godkendt af konkurrencemyndighederne, hvilket forventes at ske i slutningen af denne måned.

Coop familien består af ca. 950 butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen og 365discount, som sidste år havde en samlet omsætning på ca. 50 mia. kr.

Yderligere information:

Bestyrelsesformand Jeff Gravenhorst, 5159 4468 (via Jens Juul)