Elbils-ejerne over hele Danmark har fået det nemmere og vil få det endnu nemmere de kommende to år.

Energiselskabet OK og Coop har nu nået den første milepæl i samarbejdet om etableringen af 500 ladestandere over hele Danmark i forbindelse med Coop-butikkerne Kvickly/SuperBrugsen, 365 discount og Dagli´Brugsen.

Om en uge d. 16. juni bliver ladestanderne på lokation nr. 100 taget i brug. Det sker ved Kvickly Nordborg i Sønderborg Kommune, hvor to 75 kW hurtigladere er etableret.

I løbet af de kommende 20 måneder skal der etableres yderligere ca. 350 ladestandere over hele landet.

”Det er en meget ambitiøs plan. Men vi synes, det er vigtigt, at det bliver lettere for bilister over hele landet at kunne lade deres elbil – og ikke kun i de store byer. Derfor investerer vi massivt i at skabe et ledende ladenetværk i Danmark,” siger CEO Michael Løve, OK.

Selskabet investerer et trecifret millionbeløb i aftalen med Coop, der også er glade for projektet.

”Aftalen har vi indgået som en del af vores klimastrategi, hvor vi vil være den mest ambitiøse i vores branche. Det gælder for vores egen drift, og det gælder også ved at gøre det lettere for vores kunder at nedbringe deres klimabelastning,” siger CEO Kræn Østergård Nielsen, Coop.

OK har med sine mere end 670 tankstationer landets største netværk af tankstationer i Danmark og bliver med Coop-samarbejdet nu også bedst dækkende på landkortet på e-mobilitet. Ladestanderne vil alle kunder kunne benytte. Der er ingen abonnementstvang, kunden skal blot downloade OK-appen og gå i gang, og på mange ladestandere vil det også være muligt at bruge betalingskort.

Aftalen mellem OK og Coop trådte i kraft 1. november 2021.

Yderligere information:

Kommunikationschef Rasmus Boserup, OK, 22 13 86 01, rabo@ok.dk

Informationsdirektør Jens Juul, Coop, 5159 4468 jens.juul.nielsen@coop.dk

 

 

Vedhæftet:

Liste over de første 100 lokationer og de 100 kommende.

Kort hvor de grønne prikker viser, hvor der er sat ladestandere op og de røde, som kommer