ISO 50001 certificering

Coop skal være Danmarks mest bæredygtige virksomhed og har implementeret Danmarks største energiledelsessystem.

Reducering af energiforbruget er en vigtig del af Coops arbejde med ansvarlighed og med implementering af den internationale energiledelsesstandard ISO 50001 sikrer Coop en struktureret og systematisk tilgang til arbejdet med energioptimering i vores butikker.

Energiledelsessystemet bidrager endvidere til kontinuerligt fokus på at nedsætte energiforbruget, gradvist øge energieffektiviteten og dermed sænke energiomkostninger og reducere miljøpåvirkningen.

FORCE 3

Sådan sparer vi på energien

Reducering af energiforbruget er en vigtig del af Coops arbejde med ansvarlighed, og vi har sat et ambitiøst mål om at blive klimapositiv i 2030.

Derfor energioptimerer vi hele tiden, sætter solceller på tagene af vores butikker og lagre, udnytter overskudsvarmen og meget andet. Meget kræver teknik og eksperter og store investeringer. Men der er også en lang række ting, du kan gøre i butikken, som kan spare energi og penge her og nu - uden investeringer.

Her på siden har vi samlet en række gode råd til, hvordan du både i dag- og nattetimerne kan skrue ned for energien. Vi har også besøgt kollegerne i flere butikker, som deler deres erfaringer med at reducere deres energiforbrug.

Med Coops implementering af den internationale standard ISO 50001 Energiledelse - den største af sin slags i Danmark - sikrer vi en struktureret, systematisk og kontinuerlig tilgang til arbejdet med at reducere vores miljøpåvirkning. Til gavn for både miljø, klima og pengepungen.

Læs hele Coops energipolitik her

Solceller Hyrdehøj

Det kan du gøre for at spare på energien:

Energistyrelsens fem bedste spareråd netop nu:

De Bedste Spareråd

På Energistyrelsens hjemmeside "SparEnergi" kan du læse meget mere og finde flere gode råd til dine energivaner.

Særligt til brugsforeninger: Få hjælp til energioptimering

Energipriserne er på himmelflugt. Derfor er det sund fornuft – og god forretning - at investere i energioptimering. Med et nyt tilbud hjælper Coops energiteam og Coop Crowdfunding med at optimere og omstille jeres energiforbrug, inden det bliver koldt igen.

Træ Kram 2000

Se hvordan Kvickly Kalundborg sparer på energien

Kristi fra Kvickly i Kalundborg deler spareråd. Hør hvordan låg på kølerne sparer cirka 50% energi, og hvordan du - uden at det går ud over hverken kunder eller medarbejdere - kan slukke for lyset i hele butikken to timer tidligere end i dag.

Energispareråd fra Dagli'Brugsen i vandel

Uddeler Jørn Bønnergaard fra Dagli'Brugsen i Vandel fortæller, hvordan man bl.a. kan spare på energien i butikkens vindfang.

Energispareråd fra SuperBrugsen Ullerød

Thomas Schaldemose, uddeler i SuperBrugsen Ullerød, har haft besøg af Coops energiteam, som har guidet til store besparelser.

Står I overfor udskiftning af teknik eller en ombygning?

Der er naturligvis også store energibesparelser og penge at hente, hvis I energioptimerer jeres udstyr i butikken. Måske vil I have solceller på butikkens tag, måske skal I udskifte jeres køleanlæg eller noget helt tredje?

Uanset projektet, så står Coops energiteam klar til at hjælpe med rådgivning. Du finder kontaktoplysninger til energiteamet i Os i Coop-appen.

Her er et par eksempler på, hvordan Coop energioptimerer i den nærmeste fremtid:

Solceller Hyrdehøj

Solceller fase 2.0

Coop er klar til at fordoble produktionen af solenergi fra butikkernes tage.

Læs mere her

Kunder I Butik

Fossilfrie butikker

Inden udgangen af 2023 vil alle Coop Danmarks butikker være fossilfrie. Her vil varmepumper, solceller og andre grønne energiformer have erstattet al gas og olie.

Læs mere her

Mor I Butk

Nyt EMS-system

Coops nye EMS-system sikrer bedre styring af energiforbruget i vores butikker og finder besparelsespotentialer.

Læs mere her

Kunder Hjemme

Udnyttelse af overskudsvarme

I 2022 bliver det nemmere at udnytte overskudsvarmen fra butikker og lagre - til fordel for bl.a. fjernvarmekunder.

Læs mere her